Международният Филмов Фестивал ще се проведе за втора поредна година в Пловдив на 25 – 27 август

Освен вечерни прожекции на най-впечатляващите дрон филми от цял свят, тази година ще има и дневна програма. Съвместно с Мол Пловдив, фестивалът предоставя възможността на всеки сам да усети тръпката да лети с дрон. Това ще стане с помощта на опитни пилоти и специалисти. Посетителите на фестивала ще могат да преживеят събитието между 10.00 и 17.00 часа в събота и неделя (26 и 27 август) на територията на Мол Пловдив. 

Посетителите ще могат да разгледат изложба на дронове и да научат всичко за тях от специалистите към клуб Дрон Екстрийм. Ще видят и двудневното експо с най-утвърдените български вносители на дронове, аксесоари и фототехника. 

В съботния ден изненадата ще се демонстрациите и уъркшоповете по летене с дрон на открито. Те ща бъдет извършени от партньорите на фестивала и изложители на „Дни на дроновете“ – Copter.bg и Yuneec.bg. Всеки може да се запише за участие на техните щандове в Мол “Пловдив” и да опита сам как работят дроновете, по време на контролирано обучение. Има изненади и за най-малките! Малчуганите и техните родители ще могат да сглобят свой собствен картонен самолет в работилницата по авиомоделизъм. 

В неделния ден организаторите на феста препоръчват да посетите демонстрациите по летене със състезателни дронове на хладно на партера на Мол “Пловдив”. Те ще бъдат направени от едни от най-добрите летци в страната. Чрез прожекции на живо от камерата на дрона на монитор и видео очила, ще усетите тръпката от ставащото в „окото“ на дрона. 

Малки и големи ще могат да се обучат на основните правила и тънкости в летенето с дрон на нашето училище по летене. Обучението е за начинаещи и любители дронисти и ще се извърши с безопасни дрончета с тежест около 25-30 грама. 

Двете прояви се извършват с подкрепата на специалистите от клуб Дрон Екстрийм и са част от Дрон Арена. Записването за работелниците става на място в Мол Пловдив. 

Организаторите призовават: 

Не забравяйте и традиционната вечер на филмови прожекции на Римски стадион на 25 и 26 oт 20:00ч. Там ще видите най-доброто от срещата на дроновете с кинематографията. 

За повече информация, следете страницата на събитията във Фейсбук:

Дневна програма

Вечерна програма 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…